Gå direkt till innehåll
Ny Marknads- och PR-ansvarig på Saltkråkan: Cilla Nergårdh vill sprida och fördjupa kunskapen om Astrid Lindgren

Pressmeddelande -

Ny Marknads- och PR-ansvarig på Saltkråkan: Cilla Nergårdh vill sprida och fördjupa kunskapen om Astrid Lindgren

Den 10 augusti börjar Cilla Nergårdh på en nyinrättad tjänst som Marknads- och PR-ansvarig på Saltkråkan AB. Cilla Nergårdh kommer senast från platsen som marknadschef på Astrid Lindgrens Näs där hon varit med och vunnit Stora Turismpriset och ökat den egna omsättningen med drygt 80 procent.

– Att få arbeta med arvet efter Astrid Lindgren är hedrande, ansvarsfyllt och otroligt roligt, säger Cilla Nergårdh. Intresset för hennes verk är större än någonsin och kunskapen om henne som person fördjupas och sprids i snabb takt. Jag är mycket glad att få fortsätta att jobba med detta fantastiska författarskap på Saltkråkan!

Med anledning av det allt större intresset ökar trycket på Saltkråkan att ge information på ett snabbt och tillgängligt sätt till många olika målgrupper.

– Vi ser en ständig ökning i olika typer av förfrågningar, säger Malin Billing, kommunikationschef för Saltkråkan AB. Såväl media, licenstagare, samarbetspartners och allmänheten ställer höga krav på oss – krav som vi förstås ska göra allt för att leva upp till!

Cilla Nergårdh kommer framförallt att fokusera på pressinformation, marknadsföring och kommunikation med licenstagare och partners. Hon kommer också att arbeta med bokutgivningen på Salikon Förlag som utgör en del av Saltkråkans verksamhet. Cilla har en lång erfarenhet från bokbranschen bland annat som marknadschef för förlagsgruppen Ordfront förlag, Alfabeta bokförlag, Galago och En bok för Alla. Tidigare har hon också arbetat som bokklubbschef, förläggare och försäljningschef.

– Cilla Nergårdh har under våren arbetat nära Saltkråkan då hon varit ansvarig för lanseringen av Astrid Lindgrens Krigsdagböcker 1939-1945, utgivna på Salikon Förlag och vi har väldigt stort förtroende för henne. Cilla har dessutom ett brett kontaktnät i både kultur- och medievärlden som kommer att vara mycket värdefullt för oss, säger Olle Nyman, VD på Saltkråkan AB. Rekryteringen är en del i vårt arbete med att knyta till oss den kompetens vi behöver för att kunna föra Astrid Lindgrens verk vidare till nya generationer och nya marknader.

För mer info:

Cilla Nergårdh, 070-309 95 87 cilla.nergardh@salikon.se

Olle Nyman, 073-981 44 66, olle.nyman@saltkrakan.se

www.saltkrakan.se

Ämnen

Kategorier


Saltkråkan äger och förvaltar de rättigheter som är associerade med Astrid Lindgren och hennes författarskap. Företaget verkar för att samtidigt värna hennes verk och föra konstnärskapet vidare till nya generationer.

Kontakter

Anna Forslund

Anna Forslund

Presskontakt Communications Manager 0734-444 830