Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu kommer Lisa Larsons Ida och Pippi Långstrump som lyfter Lilla Gubben

Samarbetet mellan Astrid Lindgren Aktiebolag och keramikern Lisa Larson fortsätter. Sedan tidigare har Pippi Långstrump och Emil kommit som keramikfigurer i Lisas unika stil och form. Nu är det dags för Ida och en ny Pippi Långstrump som lyfter Lilla Gubben.

Idag, den 3 maj, släpps Lisa Larsons nya figurer Ida och Pippi med Lilla Gubben. Det är de tredje och fjärde figurerna i serien av Astrid Lindgrens karaktär. Pippi Långstrump kom ut för knappt två och Emil för ett år sedan.

– 1968, när Astrid Lindgren fick se min Pippi som jag gjorde för Gustavsberg, sa hon att hon skrev på en ny bok om Emil tyckte att jag skulle göra en Emil-figur. Det dröjde nästan 50 år innan det blev av! Nu har jag också gjort min egen tolkning av lillasyster Ida. Jag har också gjort en Pippi med Lilla Gubben, som kan vändas så att hon antingen lyfter hästen eller står på händer på dess rygg, berättar Lisa Larson.

Lisa Larson är Sveriges mest folkkära keramiker och är bland annat känd för sina stengodsfigurer. Många av dem har blivit internationella designklassiker, eftersökta av antikhandlare och privata samlare världen över.

De första figurerna i tillverkningen, specialsignerade av Lisa Larson, kommer att auktioneras ut på Tradera till förmån för SOS Barnbyars bygge av ”Bullerbyn” i Atakpamé i Togo.

– Jag var på plats i Togo vid byggstarten av barnbyn för ett år sedan och i höst räknar vi med att den är klar för invigning, säger Tobias Mannheimer, Head of Licensing på Astrid Lindgren AB. Det är ett fantastiskt projekt och pengarna kommer till nytta direkt i Togo.

Idafiguren är drygt 13 cm hög, handmålad och gjuten i stengods av Keramikstudion i Gustavsberg. Pippi med Lilla Gubben är 17 cm hög och går att ställa på två håll – antingen lyfter Pippi sin häst eller så står hon på huvudet på Lilla Gubben. En lekfullhet helt i linje med Pippi Långstrump.

– Vi på Keramikstudion tycker att det är roligt att det vi nu har en fin kollektion av fyra stycken Astrid Lindgren-figurer, säger Franco Nicolosi, chef på Keramikstudion

I sommar öppnar världens hittills största Astrid Lindgrenutställning i Tokyo, Japan. På utställningen visas också Lisa Larsons versioner av Astrid Lindgrens älskade karaktärer.

Ida och nya Pippi kommer, liksom de tidigare två, att finnas till försäljning på Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs, Keramikstudion i Gustavsberg samt på nätet på Lisa Larson Shop.


För mer information, kontakta
:
Cilla Nergårdh, Kommunikationschef Astrid Lindgren Aktiebolag, cilla.nergardh@astridlindgren.se, 0709-38 46 52

Tobias Mannheimer, Head of Licensing Astrid Lindgren Aktiebolag, tobias.mannheimer@astridlindgren.se, 0703-15 15 91

Andreas Ribbung, representant för Lisa Larson Design, andreas@ribbung.com

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Forslund

Anna Forslund

Presskontakt Communications Manager 0734-444 830