Gå direkt till innehåll
Pippi fyller år! Buda på en exklusiv visning av Astrid Lindgrens lägenhet till förmån för Rädda Barnen

Nyhet -

Pippi fyller år! Buda på en exklusiv visning av Astrid Lindgrens lägenhet till förmån för Rädda Barnen

Den 21 maj firar vi Pippi Långstrumps födelsedag! Det gör vi därför att den dagen är också Astrid Lindgrens dotter Karins födelsedag. Karin var den som kom på namnet Pippi Långstrump och under flera år hittade Astrid på historier om Pippi för Karin och hennes vänner. Till sin tioårsdag fick Karin de nedskrivna berättelserna om Pippi som present. Manuset publicerades på Rabén & Sjögrens förlag i november 1945, och i år fyller den allra första boken om Pippi alltså 76 år.

Under 2021 har Astrid Lindgren Aktiebolag med partners fortsatt att fira Pippis 75-årsjubileum, eftersom många planerade aktiviteter blev inställda under 2020. Vi fortsätter bland annat att samla in pengar till flickor på flykt via vårt samarbete med Rädda Barnen: kampanjen Pippi of Today.

Denna vecka auktioneras en exklusiv visning av Astrid Lindgrens lägenhet på Dalagatan 46 i Stockholm ut på Tradera till förmån för kampanjen! Under visningen guidar Astrid Lindgrens barnbarnsbarn Johan Palmberg i lägenheten och berättar om Astrids liv och författarskap blandat med personliga minnen.

Även produkter från Houdini och Maria Nilsdotter auktioneras ut.

Till auktionerna på Tradera: https://www.tradera.com/charity/pippioftoday

Vi ser också fram emot att Astrid Lindgrens Värld öppnar den 28 maj! Den nya Pippi-miljön med Villa Villekulla som stod klar förra året får nu äntligen ta emot fler besökare. Hoppas vi ses där!

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Forslund

Anna Forslund

Presskontakt Communications Manager 0734-444 830